فصل6: حجتالاسلام ناصر سقای بیریا عضو شورای مرکزی جبهه پایداری گفته است که تعامل با گروههای انقلابی برنامه و راهبرد ما در انتخابات آتی است و ما تلاش داریم بر اساس راهبرد جبهه پایداری برای وحدت و تعامل بیشتر عمل کنیم.
وی درباره رابطه شورای ائتلاف و جبهه پایداری نیز اینگونه توضیح میدهد که این شورا تشکیلشده اما جبهه پایداری عضو یا بخشی از آن نیست چرا که به گفته او، پایداری تلاش دارد بر اساس راهبرد خود در انتخابات آتی عمل کند.
*چمران: به موفقیت شورای ائتلاف بسیار امیدواریم
مهدی چمران عضو شورای ائتلاف جریانهای انقلابی در همین زمینه و با اشاره به رایزنیهای که به گفته او با جبهه پایداری شده است، به تسنیم گفته است: اکنون ما بزرگترین ائتلاف را در اردوگاه جریان انقلابی تشکیل دادهایم و همه گروهها و جریانهای انقلابی به این شورا پیوسته و از آن استقبال کردهاند اما راه موفق شده این شورا، همراهی عملی نیروها و گروههای انقلابی است.
این عضو شورای ائتلاف جریانهای انقلابی -که میگوید به همراه شدن جبهه پایداری با شورای ائتلاف امیدوار است- درباره نحوه انتخاب اعضای لیست انتخاباتی، تأکید میکند که روش جدیدی در شورای ائتلاف مطرحشده که به موجب این طرح قرار نیست فرد یا گروهی، سهمیهای در لیست ندارند بلکه همه اعضای لیست باید شایستگی لازم را برای حضور در مجلس شورای اسلامی داشته باشند.
*سرا یا دموکراسی وارونه: حزب اسلامی کار مخالفت با سرا را تکذیب کرد
و اما در جبهه اصلاحطلبان، "سرا" همچنان کانون اختلاف است و بخشی از اصلاحطلبان که آن را به بهترین راه مقابله با اختلاف سلیقه میدانند، در مقابل جریان مخالفی که آن را "دموکراسی وارونه" میخواند، به اجرای طرح انتخاباتی خود اصرار دارد اما کارگزاران هنوز به اجرای این سازوکار انتخاباتی تن نداده اند؛ از طرفی، یک حزب از چهار حزبی که روزنامه سازندگی آن را مخالف "سرا" خوانده بود امروز، ادعای این روزنامه را رد کرد؛ محمد نیشابوری سخنگوی حزب اسلامی به تسنیم گفت: از آنجا که طرح سامانه رایسنجی اصلاحطلبان در روزهای اخیر به عنوان یکی از طرحهای ارائهشده به عنوان سازوکار اصلاحطلبان برای ورود به انتخابات مطرحشده، حزب اسلامی کار نیز در جلسه روز گذشته خود به بررسی این طرح پرداخته اما هنوز هیچ موضعی درباره تائید یا رد این طرح اتخاذ نکرده و آنچه در برخی رسانههای درباره مخالفت حزب اسلامی کار، گفتهشده تنها برداشت شخصی آن رسانهها بوده است.
* مرعشی: در قالب شورای سیاستگذاری وارد انتخابات میشویم
علاوه بر "سرا" گفته میشود موارد دیگری نیز به اختلاف در جبهه اصلاحطلبان افزودهشده است. برخی خواستار محوریت شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان بوده و برخی دیگر حزب کارگزاران را بهعنوان محور فعالیت انتخاباتی در نظر گرفتهاند؛ حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران درباره اینکه اصلاحطلبان با چه مکانیزمی وارد انتخابات خواهند شد و در پاسخ به این سؤال که حزب کارگزاران در چارچوب لیست وارد انتخابات خواهد شد یا مستقل؟، پاسخ داده است: ما در قالب شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در انتخابات حضور خواهیم داشت.
* اصلاحطلبان و آدمهای ضعیف مجلس دهم!
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که شما چه راهکاری دارید که همانند مجلس قبلی- مجلس دهم- "آدمهای ضعیف" روی کار نیایند؟ اینطور پاسخ داده است: ما آدم ضعیف نداشتیم. آدمهای خیلی قوی داشتیم. آدمهای قوی ما 100 نفر بودند. اصولگرایان آدمهای قویشان در مجلس هفتم، هشتم و نهم، دو سوم بودند، در مجلس دهم هم اکثریت با آنها بود.
و اما به نظر میرسد تا روزهای آتی، تکلیف اصلاحطلبان و اصولگرایان برای نحوه ورود به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی روشنتر خواهد شد و باید دید که اصولگرایان در چه سطحی ائتلاف خواهند کرد و اصلاحطلبان با "سرا" و کارگزاران به چه فرجامی خواهند رسید؟